Τα-πάντα-για-τον-καθαρισμό-της-αποχέτευσης

Τα πάντα για τον καθαρισμό της αποχέτευσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεται η αποχέτευση και, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι δεν δίνουν καμία προσοχή στην αποχεύτευση τους μέχρι να καταλήξουν με το πρόβλημα μιας φραγμένης αποχέτευσης. Ο καθαρισμός των αποχετεύσεων σας πρέπει να γίνεται τακτικά για να αποφευχθεί οποιαδήποτε προβληματική συσσώρευση βουλωμάτων.

Η αποστράγγιση του νερού είναι εξίσου σημαντική με τη μεταφορά του νερού στο σπίτι σας, επομένως οι υγιείς αποχετεύσεις είναι μια αναγκαιότητα για κάθε λειτουργικό σύστημα υδραυλικών εγκαταστάσεων. Εδώ στην Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου, θα συνιστούσαμε να έχετε έναν επαγγελματία να κάνει έναν έλεγχο αποχέτευσης μία φορά κάθε δύο χρόνια, απλώς για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την αποχέτευση;

Μου κάνουν πολύ αυτή την ερώτηση και η απάντησή μου είναι όσο πιο συχνά μπορείτε. Γενικά, θα πρότεινα να καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν με το καλύτερο δυνατό επίπεδο. Αλλά για εσάς που έχετε με εξαιρετικά φορτωμένα προγράμματα, μια φορά το μήνα είναι επίσης αρκετή.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση. Είναι πιο εύκολο να ενσωματώσετε τον καθαρισμό της αποχέτευσης στο τακτικό σας πρόγραμμα καθαρισμού, έτσι ώστε να ταιριάξει με άλλες εργασίες και να γνωρίζετε ότι φροντίζετε.

Εδώ στην Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου, συνιστούμε πάντα στους πελάτες μας ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Έτσι, προτού συνεχίσουμε να συζητήσουμε πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά την αποχέτευση σας, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον τρόπο πρόληψης προβλημάτων αποχέτευσης.

Απλά βήματα καθαρισμού αποχέτευσης

Η αποτελεσματική φροντίδα των σωλήνων δεν χρειάζεται να είναι μια ολόκληρη δοκιμασία. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο απλό από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Διατηρώντας την αποχέτευση σας τακτικά καθαρή αποφεύγοντας να καλέσετε έναν υδραυλικό για να διορθώσει μια απόφραξη. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση παγίδων αποστράγγισης και λαβών πάνω από την αποχέτευση σας για να κρατήσετε τα ανεπιθύμητα υλικά έξω από τους σωλήνες σας. Αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε νεροχύτες κουζίνας και σωλήνες ντους μπάνιου, δύο μέρη που συνήθως έχουν πολλά σκουπίδια.

Πετάξτε όλα τα τρόφιμα, χαρτοπετσέτες και άλλα υπολείμματα στον κάδο απορριμμάτων. Και μην πετάτε ποτέ λάδι και λίπος στον σωλήνα καθώς κολλάει στο πλάι των αποχετεύσεων και σκληραίνει, φράσσοντας τους σωλήνες σας με την πάροδο του χρόνου.

Η πρόληψη είναι η απόλυτη τακτική για την αποτελεσματική συντήρηση της αποχέτευσης και ο αποτελεσματικός καθαρισμός είναι επίσης μέρος αυτού. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις κορυφαίες συμβουλές καθαρισμού αποχέτευσης.

Πότε να καθαρίσετε την αποχέτευση σας

Ο καθαρισμός των σωλήνων μπορεί συχνά να αγνοηθεί ως ασήμαντος ή όχι απαραίτητος, αλλά μόλις αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα, θα μετανιώσετε που τα παραμελήσατε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επομένως, προσπαθήστε να εντάξετε τον καθαρισμό των σωλήνων σας στην τακτική ρουτίνα καθαρισμού του σπιτιού σας.

Θα συνιστούσα να καθαρίζετε την αποχέτευση σας μία φορά την εβδομάδα, μαζί με το υπόλοιπο σπίτι σας. Αλλά μπορεί να γίνει και μηνιαία. Παρακάτω, θα δείτε  πώς να καθαρίσετε την αποχέτευση σας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Τουαλέτα

Όταν καθαρίζετε το μπάνιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίζετε τους σωλήνες. Τα ντους και οι μπανιέρες μπορούν εύκολα να καθαριστούν με αργό τρεχούμενο ή χλιαρό νερό λόγω της συσσώρευσης αφρού σαπουνιού και μαλλιών. Μία φορά την εβδομάδα, όταν κάνετε ένα καλό τρίψιμο στο μπάνιο, φορέστε τα λαστιχένια γάντια σας, τραβήξτε το πώμα αποστράγγισης στο ντους και αφαιρέστε όλα τα μπερδεμένα μαλλιά, τα υπολείμματα σαπουνιού και άλλα υπολείμματα. Τρίψτε το πώμα αποστράγγισης με χημικό καθαριστικό και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο και με τον νεροχύτη του μπάνιου σας.

Όταν πρόκειται για την τουαλέτα, φροντίστε να εφαρμόσετε χημικό καθαριστικό τουαλέτας και να της κάνετε ένα καλό τρίψιμο πριν το ξεπλύνετε. Το χημικό καθαριστικό που εφαρμόζεται εβδομαδιαία  θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την αποχέτευση του μπάνιου σας καθαρή από υπολείμματα.

Αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών, όλα τα φυσικά καθαριστικά είναι επίσης μια επιλογή. Όλες οι φυσικές επιλογές προτιμώνται ιδιαίτερα από τους γονείς μικρών παιδιών, μειώνοντας τον κίνδυνο πιθανών επικίνδυνων χημικών ουσιών που μπορούν να καταποθούν από μικρά παιδιά.

Κουζίνα

Η κουζίνα σας είναι συχνά ένα από τα πιο βρώμικα δωμάτια του σπιτιού και γι’ αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επομένως, φροντίστε να τρίβετε καλά την κουζίνα σας και να βυθίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε με ένα χημικό ή εντελώς φυσικό καθαριστικό.

Και πάλι, τοποθετήστε ένα προστατευτικό αποστράγγισης για να συλλάβετε τυχόν τρόφιμα, κόκκους καφέ ή άλλα υπολείμματα τροφών για να αποφύγετε την πρόκληση μπλοκαρίσματος. Αφαιρέστε το προστατευτικό αποστράγγισης και αδειάστε όλα τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων. Πριν το εφαρμόσετε ξανά, βεβαιωθείτε ότι του κάνετε καλό ψεκασμό και τρίψτε το.

Για να καθαρίσετε τον σωλήνα, ρίξτε λίγη χλωρίνη κάτω, μόνο μια τάπα, και ακολουθήστε την με μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού, καθώς η μαγειρική σόδα θα σας βοηθήσει να διαλυθούν και να σπάσουν τυχόν υπολείμματα στους σωλήνες σας. Το βραστό νερό, το οποίο χύνεται τακτικά στην αποχέτευση, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στον καθαρισμό των υπολειμμάτων και βοηθά στη βελτίωση του ρυθμού ροής των αποχετεύσεων σας.

Καλέστε σήμερα την Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και καθαρίζοντας τακτικά την αποχέτευση σας, θα πρέπει να αποτρέψετε καθόλου τα βουλώματα της αποχέτευσης. Οι προαναφερθείσες συμβουλές είναι όλες να το κάνετε σε τακτική βάση, είτε ως μέρος της ρουτίνας καθαρισμού σας είτε ως εβδομαδιαία συνήθεια, καθώς θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την αποχέτευση σας καθαρές και να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα που θα συμβούν στη συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε. Εναλλακτικά, εάν έχετε πρόβλημα αποχέτευσης που δεν μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας και χρειάζεστε τη συμβουλή ενός υδραυλικού, τηλεφωνήστε μας σήμερα, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button