Πώς-να-καθαρίσετε-τους-σωλήνες-σας

Πώς να καθαρίσετε τους σωλήνες σας

Πώς-να-καθαρίσετε-τους-σωλήνες-σας

Πώς να καθαρίσετε τους σωλήνες σας

Είτε το σπίτι σας κατακλύζεται από περίεργες και αποκρουστικές μυρωδιές, για τις οποίες δεν φαίνεται να μπορείτε να βρείτε την πηγή, είτε έχετε παρατηρήσει ότι οι αποχετεύσεις σας δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά όσο παλιά, μπορείτε να σκεφτείτε να καθαρίσετε την αποχέτευση.

Όχι μόνο οι βρώμικοι, βουλωμένοι σωλήνες είναι ένας γρήγορος τρόπος διάδοσης δυσάρεστων οσμών σε όλο το σπίτι σας, αλλά μπορούν επίσης να απελευθερώσουν επικίνδυνα βακτήρια στον αέρα. Εάν θέλετε να διατηρείτε τους σωλήνες σας καθαρούςς διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές σύστημα αποχέτευσης, πιστεύουμε απόλυτα ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Προκειμένου να αποφύγετε τη δυσοσμία και ένα λιγότερο αποτελεσματικό σύστημα αποχέτευσης, σας συνιστούμε να προσέχετε τι ρίχνετε στους σωλήνες σας. Μπορείτε ξεπλένετε τακτικά τους σωλήνες. σας με καθαριστικό αποχέτευσης για να αποτρέψετε τη συσσώρευση δύσοσμου λίπους και υπολειμμάτων.

Παρακάτω, εξηγούμε πώς να καθαρίζετε τους σωλήνες σαν επαγγελματίας, φροντίζοντας να τους διατηρείτε καθαρούς και χωρίς οσμές για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οδηγος καθαρισμού αποχετεύσεων βήμα προς βήμα

Μερικές από τις πιο κοινές σωληνώσεις που αντιμετωπίζουν τη συσσώρευση οργανικών υλικών, φράγματα και δυσάρεστες οσμές είναι οι σωληνώσεις στο μπάνιο και την κουζίνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όχι μόνο αυτές οι σωληνώσεις είναι οι πιο χρησιμοποιούμενες σε οποιοδήποτε ακίνητο, αλλά μεταφέρουν τη μεγαλύτερη ροή νερού ή αποβλήτων.

Εάν έχετε νεροχύτη ή ντους με αργή αποστράγγιση, μπορεί να παρατηρήσετε πόσο ενοχλητικό έχει γίνει, ειδικά αν δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Για να αποτρέψετε την εμφάνιση εξαρτημάτων αργής αποστράγγισης και δυσάρεστων μυρωδιών, ακολουθούν οι 3 κορυφαίες μέθοδοι για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των σωλήνων σε όλο το σπίτι σας.

Μέθοδος 1: Πώς να καθαρίσετε έναν σωλήνα νεροχύτη από άσχημες μυρωδιές

Εάν έχετε παρατηρήσει μια άσχημη μυρωδιά στο σπίτι σας και είναι πιο έντονη ενώ βρίσκεστε στην κουζίνα σας, οι οσμές μπορεί να προέρχονται από τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Παρακάτω, εξηγούμε πώς να καθαρίσετε μια αποχέτευση νεροχύτη για να εξαλείψετε τις άσχημες μυρωδιές από το σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε:μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι, βραστήρα, βιολογικό καθαριστικό αποχέτευσης, πάγο, φλούδες λεμονιούκαι χοντρό αλάτι.

Χρησιμοποιώντας λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα και ζεστό νερό για τη θεραπεία του σωλήνα σας, μπορείτε να εξαλείψετε τις άσχημες μυρωδιές που προκαλούνται από τη συσσώρευση βακτηρίων, λίπους και οργανικών υλικών στην αποχέτευση σας. Αυτό μπορεί επίσης να καθαρίσει περαιτέρω τα υπολείμματα στο σύστημα αποχέτευσης, συμβάλλοντας στην αποφυγή μελλοντικής βουλωμένης αποχέτευσης.

Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση σας, ακολουθούμενη από μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Καλύψτε αμέσως τον σωλήνα και αφήστε το μείγμα να καθίσει για έως και 15 λεπτά. Βράστε λίγο νερό σε ένα βραστήρα και ρίξτε το βραστό νερό στην αποχέτευση.

Οι τακτικές προληπτικές θεραπείες είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα. Ακολουθώντας τα παραπάνω, ρίξτε στους βρώμικους σωλήνες ένα βιολογικό καθαριστικό για να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις σας να μυρίζουν όμορφα, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφονται τυχόν επιβλαβή βακτήρια και μούχλα και αποτρέπονται μελλοντικά φράγματα. Η χρήση βιολογικών καθαριστικών είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλής μέθοδος καθαρισμού των σωληνώσεων σας.

Είναι επίσης ασφαλέστερα για το αποχετευτικό σας σύστημα από τα χημικά καθαριστικά, καθώς λειτουργούν ώστε να μην διαταράξουν την ευαίσθητη ισορροπία στο οικοσύστημα της αποχέτευσης σας. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτά τα προϊόντα.

Μέθοδος 2: Πώς να καθαρίσετε έναν σωλήνα στο μπάνιο αφαιρώντας τα βουλώματα

Θα χρειαστείτε: ένα έμβολο, ένα πανί, ένα αγκαθωτό πλαστικό εργαλείο καθαρισμού αποχέτευσης,ένα καθαριστικό με βάση το νερό και σαπούνι για τα πιάτα.

Τα έμβολα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο όταν πρόκειται για την απόφραξη των σωλήνων. Είτε έχετε μια βουλωμένη τουαλέτα, μια βουλωμένη μπανιέρα ή έναν νεροχύτη που δεν αποστραγγίζει σωστά, ένα έμβολο μπορεί να είναι η λύση που βοηθά το βούλωμα να μετακινηθεί έξω από τον σωλήνα.

Απλώς γεμίστε το νεροχύτη ή την μπανιέρα με αρκετό νερό ώστε να καλύψει την αποχέτευση και το κάτω μέρος του ντους, της μπανιέρας ή του νεροχύτη. Πιέστε σταθερά το έμβολο προς τα κάτω για να καταφέρετε να ξεβουλώσετε τον σωλήνα.

Πώς να καθαρίσετε τα μαλλιά από τον σωλήνα του μπάνιου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε τα μαλλιά από την αποχέτευση ντους, την αποχέτευση της μπανιέρας ή οποιαδήποτε άλλη αποχέτευση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αγκαθωτό πλαστικό εργαλείο καθαρισμού αποχέτευσης. Τα αγκαθωτά καθαριστικά αποχέτευσης είναι μια φανταστική λύση για κορμούς κοντά στην. Απλώς σύρετε το εργαλείο στο άνοιγμα της αποχέτευσης και τραβήξτε το προς τα έξω.

Οι ράβδοι με οπίσθια γωνία έχουν σχεδιαστεί για να τραβούν τις τρίχες και οποιαδήποτε άλλα υλικά που έχουν συσσωρευτεί στην αποχέτευση σας και έχουν προκαλέσει δυσάρεστες μυρωδιές.

Μερικές συμβουλές για να τους σωλήνες σας

Τα έμβολα τύπου φυσούνας μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα ανάλογα με τον τύπο του νεροχύτη, του ντους ή της μπανιέρας σας.

Εάν έχετε διπλό νεροχύτη, θα χρειαστεί να φράξετε έναν από τους σωλήνες έτσι ώστε ο αέρας και τα υπολείμματα να μην βγαίνουν από τον άλλον. Απλώς καλύψτε με ένα βύσμα ή μια πετσέτα πριν το βυθίσετε για να δημιουργήσετε μια πλήρη σφράγιση.

Κρατήστε ξεχωριστό έμβολο για την τουαλέτα για λόγους υγιεινής.

Καθαρισμός αποχέτευσης από την Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου

Εάν διαπιστώσετε ότι οι παραπάνω μέθοδοι δεν λειτουργούν για εσάς όταν πρόκειται για την απομάκρυνση των βουλωμάτων ή την αφαίρεση άσχημων οσμών από τις αποχετεύσεις σας ή εάν απλά δεν αισθάνεστε σίγουροι για τις υδραυλικές σας δεξιότητες για να χειριστείτε μόνοι σας το πρόβλημα, σας συνιστούμε να καλέσετε έναν επαγγελματία της Αποφράξεις Παλλήνη για να αποτρέψει την επιδείνωση του προβλήματος.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button