υπερχείλιση λυμάτων

Πώς να διασώσω αντικείμενα από υπερχείλιση λυμάτων

Η διάσωση αντικειμένων από υπερχείλιση λυμάτων σε ένα πλημμυρισμένο υπόγειο είναι πολύ δύσκολη, αλλά δεν είναι αδύνατη για την Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου. Πρέπει να προσδιορίσετε ποια αντικείμενα έχουν έρθει σε άμεση επαφή με λύματα και μολυσμένα υπολείμματα.

Αυτή είναι μια μεγάλη δουλειά σε ένα υπόγειο, ειδικά όταν ξεκινάτε να ταξινομείτε τα πράγματα που είναι αποθηκευμένα στον κάτω όροφο. Τα αντικείμενα που μπορούν να διασωθούν πρέπει να αντιμετωπίζονται προσεκτικά, επομένως ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες από την εταιρεία Αποφράξεις Παλλήνη.

1. Μοκέτες και Έπιπλα

Το δάπεδο του υπογείου και τα έπιπλα που έχουν επηρεαστεί ελαφρώς από υπερχείλιση λυμάτων μπορούν μερικές φορές να ανακτηθούν. Ωστόσο, δεν είναι ένα έργο DIY. Επικοινωνήστε με μια πιστοποιημένη από τον κλάδο εταιρεία απόφραξης και απολύμανσης.

2. Συσκευές Υπόγειου

Μην υποθέτετε ότι οι συσκευές, ο εξοπλισμός πλυντηρίου ή ο φούρνος θα λειτουργήσουν μετά τον καθαρισμό. Επιβεβαιώστε την κατάστασή τους με επιθεωρήσεις και επισκευές που πραγματοποιούνται από αδειούχους επαγγελματίες.

3. Ρούχα και κλινοσκεπάσματα

Τα υφάσματα με ελάχιστη έκθεση στην υπερχείλιση λυμάτων μπορούν να πλυθούν προσθέτοντας 1 φλιτζάνι λευκαντικό χλωρίου ανά φορτίο. Εάν ο καιρός το επιτρέπει, τελειώστε στεγνώνοντας τα υφάσματα που έχουν διασωθεί έξω στον αέρα και την ακτινοβολία του ήλιου.

4. Πολύτιμα και προσωπικά αντικείμενα

Αφήστε τους επαγγελματίες απόφραξης και απολύμανσης να φροντίσουν αντικείμενα που έχουν συναισθηματική ή χρηματική αξία. Για παράδειγμα, το συνεργείο μας, Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου μπορεί να διασώσουν φωτογραφίες, έργα τέχνης και αναλώσιμα υπολογιστή που έχουν υποστεί μερική φθορά από υπερχείλιση λυμάτων.

5. Κονσέρβες τροφίμων

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο υπόγειο πρέπει να επιθεωρούνται προσεκτικά πριν αποφασίσετε εάν θα τα διατηρήσετε.

Εάν τα δοχεία δεν είναι κατεστραμμένα ή έχουν βαθουλώματα, αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά σε 1 λίτρο νερό αναμεμειγμένο με χλωρίνη. Τρίψτε καλά κάθε κουτί και στεγνώστε στον αέρα. Πετάξτε όλα τα άλλα είδη τροφίμων.

Πότε να καλέσετε τους επαγγελματίες Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου;

Η υγεία σας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για να αποφασίσετε πότε θα καλέσετε μια πιστοποιημένη εταιρεία απόφραξης και απολύμανσης.

Εάν αντιμετωπίσετε υπερχείλιση λυμάτων σε ένα υπόγειο, καλέστε αμέσως τους επαγγελματίες.

  • Κατεστραμμένο δάπεδο – Μια υπερχείλιση λυμάτων καταστρέφει το δάπεδο σε ένα υπόγειο. Μπορείτε να το καθαρίσετε, αλλά πρέπει να κάνετε τη δουλειά φορώντας πλήρη προστατευτικά. Τα υλικά πρέπει να συσκευάζονται και να μεταφέρονται σε ασφαλή χώρο απόρριψης. Είτε πρόκειται για βινύλιο, σκληρό ξύλο ή χαλί, αυτή η δουλειά είναι συνήθως πολύ μεγάλη για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού.
  • Διασπορά λυμάτων – Η υπερχείλιση λυμάτων στο υπόγειο επηρεάζει συχνά άλλους χώρους του σπιτιού. Για παράδειγμα, η μόλυνση μπορεί να εντοπιστεί κατά λάθος στον επάνω όροφο. Η απόρριψη DIY μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές σε άλλα δωμάτια. Εάν η ζημιά εξαπλωθεί πέρα από το υπόγειό σας, μην ρισκάρετε. Αφήστε τους επαγγελματίες να ασχοληθούν με τον καθαρισμό λυμάτων.
  • Χρόνος έκθεσης – Η υπερχείλιση λυμάτων μπορεί να γίνει στη μέση της νύχτας ή ενώ είστε στη δουλειά. Τα επικίνδυνα βακτήρια αναπαράγονται πολύ γρήγορα, επομένως μην προσπαθήσετε να φροντίσετε τα λύματα πεολλές ώρες μετά την εμφάνισή του.
  • Παραβιασμένος εξοπλισμός – Συχνά, οι φούρνοι και οι συσκευές χειρισμού αέρα βρίσκονται στο υπόγειο. Εάν ο εξοπλισμός επηρεαστεί από υπερχείλιση λυμάτων, τα εξαρτήματά του είναι σε κίνδυνο. Για παράδειγμα, οι αγωγοί του συστήματος αερισμού πρέπει να καθαρίζονται επαγγελματικά για να αποφευχθεί η κυκλοφορία μολυσμένου αέρα στο σπίτι σας.
  • Σύσταση του ασφαλιστή – Η ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού δεν καλύπτει πάντα υπερχείλιση λυμάτων, αλλά το συμβόλαιό σας μπορεί να έχει έναν εφεδρικό οδηγό. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασφαλιστής σας μπορεί να συστήσει έναν επαγγελματία αποκατάστασης. Στην Παλλήνη συχνά μας προτείνουν και οι ασφαλιστές σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έπαθαν ζημιά με υπερχείλιση λυμάτων υπογείου.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του υπονόμου στο υπόγειο μετά από υπερχείλιση λυμάτων;

υπερχείλιση λυμάτων
Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου για υπερχείλιση λυμάτων

Εάν το υπόγειό σας εξακολουθεί να μυρίζει από την υπερχείλιση λυμάτων ακόμα και μετά από ενδελεχή καθαρισμό, οι πιο πιθανοί ένοχοι είναι οι σωλήνες, οι αεραγωγοί ή οι αποχετεύσεις σας.

Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τη συγκεκριμένη πηγή (ή τις πηγές) της δυσάρεστης οσμής.

1. Νεροπαγίδα

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι παγίδες στην αποχέτευση του δαπέδου του υπογείου σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια άσχημη μυρωδιά στο υπόγειό σας.

Πρώτον, θα μπορούσαν ακόμα να περιέχουν λύματα ή στερεά απόβλητα που χάθηκαν κατά τον καθαρισμό.

Δεύτερον, με μια ηλεκτρική σκούπα υγρών, όλο το νερό στην παγίδα δαπέδου θα μπορούσε να είχε αναρροφηθεί. Επειδή το νερό λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα, μια παγίδα ξηρού δαπέδου μπορεί να απελευθερώσει δυσάρεστες οσμές.

ΛΥΣΗ: Εάν υπάρχουν λύματα ή στερεά απόβλητα, αφαιρέστε τη μάζα και ξεπλύνετε την παγίδα με ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Μια ξηρή παγίδα χρειάζεται μόνο το ξέπλυμα. Το καθαρό νερό θα μπλοκάρει τη μυρωδιά.

2. Τάπα καθαρισμού

Η τάπα καθαρισμού είναι η συσκευή που ελέγχει τη ροή των λυμάτων και τα στέλνει κάτω από το σωλήνα αποχέτευσης. Εάν είναι σπασμένη ή λείπει, τα αέρια αποχέτευσης θα ρέουν πίσω στο υπόγειό σας.

ΛΥΣΗ: Αφαιρέστε τη σχάρα αποστράγγισης και επιθεωρήστε την τάπα καθαρισμού για να δείτε εάν είναι σε καλή κατάσταση. Εάν είναι απαραίτητο, αγοράστε και εγκαταστήστε μία νέα.

3. Ελέγξτε τις συσκευές σας

Οι βαριές συσκευές και τα εξαρτήματά σας μπορούν συχνά να παράγουν μυρωδιές λυμάτων. Αναφερόμαστε στα πλυντήρια ρούχων, συστήματα HVAC, θερμοσίφωνες, τουαλέτες και νεροχύτες.

Αναζητήστε την πηγή της μυρωδιάς της αποχέτευσης στο υπόγειό σας επιθεωρώντας για ακατάλληλη εξαέρωση, βουλώματα, διαρροές, σπασμένες ή στεγνές παγίδες ή σπασμένες σφραγίδες.

ΛΥΣΗ: Διορθώστε τυχόν μηχανικά ή υδραυλικά προβλήματα που βρείτε. Καθαρίστε και ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό, ήπιο απορρυπαντικό και χλωρίνη.

Για τους θερμοσίφωνες, η λύση είναι λίγο διαφορετική. Εάν η μυρωδιά που μοιάζει με θείο προκύπτει από τη συσσώρευση βακτηρίων, θα χρειαστεί να βάλετε υπεροξείδιο του υδρογόνου στη δεξαμενή για να την απολυμάνετε.

Η διαδικασία είναι απλή: Κλείστε την παροχή κρύου νερού του θερμοσίφωνα και αποστραγγίστε λίγο από το ζεστό νερό από τη δεξαμενή. Αποσυνδέστε τη γραμμή παροχής και, χρησιμοποιώντας μια χοάνη, προσθέστε ένα φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου για κάθε δέκα λίτρα νερού στο θερμοσίφωνα. Επανασυνδέστε τη γραμμή, ενεργοποιήστε ξανά το νερό και απλώς περιμένετε μερικές ώρες πριν χρησιμοποιήσετε ξανά τη μονάδα.

5. Χρησιμοποιήστε διάλυμα καθαρισμού

Ενώ υπάρχουν προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε που διαφημίζονται για να σκοτώνουν τις μυρωδιές των αποχετεύσεων, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα της υπερχείλιση λυμάτων με αυτά που έχετε ήδη στα χέρια σας.

Το ζεστό νερό, τα συνηθισμένα αντιβακτηριακά οικιακά καθαριστικά και η χλωρίνη είναι οι καλύτερες επιλογές σας και θα χειριστούν τους περισσότερους λεκέδες και μυρωδιές. Το ξύδι είναι επίσης ένα υπέροχο φυσικό καθαριστικό και απολυμαντικό που θα εξαλείψει τις περισσότερες μυρωδιές αποχέτευσης στους νεροχύτες σας.

Ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τους σωλήνες σας καθαρούς και χωρίς μυρωδιές είναι να ρίξετε ένα τέταρτο φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αποχέτευση, ακολουθούμενο από ένα φλιτζάνι ξύδι. Σφραγίστε την αποχέτευση, περιμένετε 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε την αποχέτευση με ζεστό νερό.

Εάν η μυρωδιά δεν υποχωρεί ή εάν δείτε μούχλα οποιαδήποτε στιγμή, καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία αποφράξεων.

Πώς να αποτρέψετε την υπερχείλιση λυμάτων

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα λύματα από το υπόγειό σας είναι να αποτρέψετε την υπερχείλιση λυμάτων.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές πρόληψης:

  • Εάν το υπόγειό σας δεν διαθέτει ήδη αντλία φρεατίου που λειτουργεί για υπερχείλιση λυμάτων, αγοράστε μία ή επισκευάστε αυτήν που έχετε ήδη.
  • ΠΟΤΕ μην ρίχνετε μαγειρικό λάδι ή γράσο σε αποχέτευση ή τουαλέτα. Θα στερεοποιηθεί στους σωλήνες σας και θα δημιουργήσει ένα εφιαλτικό σενάριο υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • ΠΟΤΕ μην προσπαθήσετε να ξεπλύνετε τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής στην τουαλέτα. Είναι ακόμη χειρότερα γιατί σε αντίθεση με το λίπος δεν μπορούν να διαλυθούν.
  • Τοποθετήστε σίτες για τα σκουπίδια στον νεροχύτη της κουζίνας σας και παγίδες μαλλιών στα ντους, τις μπανιέρες και τους νεροχύτες του μπάνιου σας.
  • Εάν δείτε ποτέ κάποιο από τα προειδοποιητικά σημάδια που αναφέραμε παραπάνω, αντιμετωπίστε το πρόβλημα ΑΜΕΣΑ, πριν συμβεί το χειρότερο.

Αντιμετωπίζετε υπερχείλιση λυμάτων στην περιοχή της Παλλήνης; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Οι παραπάνω οδηγίες μας προορίζονται για μικρά έργα, αλλά ορισμένες εργασίες καθαρισμού είναι υπερβολικές ακόμη και για τον πιο γενναίο πολεμιστή που κάνει DIY. Η υπερχείλιση λυμάτων στο υπόγειο είναι μια επικίνδυνη πρόκληση και ενέχουν πολλούς κινδύνους για την υγεία, επομένως μην ρισκάρετε.

Είμαστε πάντα διαθέσιμοι με εξειδικευμένες υπηρεσίες απόφραξης και καθαρισμού αποχετεύσεων στην Παλλήνη και τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής. Οι ομάδες μας είναι πιστοποιημένες και πλήρως εξοπλισμένες για να χειρίζονται κάθε είδους καθαρισμό για υπερχείλιση λυμάτων.

Εάν έχετε αμφιβολίες για να το κάνετε μόνοι σας, καλέστε την Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου να χειριστούμε με επαγγελματισμό την υπερχείλιση λυμάτων.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button