φραγμένη αποχέτευση

7 Συμβουλές πώς να αποκαταστήσετε μια φραγμένη αποχέτευση

Μια φραγμένη αποχέτευση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υδραυλικών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι κάθε μέρα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τα μπλοκαρίσματα μπορεί να εμφανιστούν όταν το περιμένετε λιγότερο, επομένως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε ένα, όταν συμβεί.

Αν δεν αντιμετωπιστούν, τα μπλοκαρίσματα μπορεί να προκαλέσουν διαρροή νερού από το αποχετευτικό σας, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιές στο σπίτι ή την επαγγελματική σας εγκατάσταση. Σοβαρά μπλοκαρίσματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ρήξη σωλήνων, οι οποίοι απαιτούν ακόμη πιο δαπανηρές επισκευές.

Ακολουθούν 7 συμβουλές που έχετε στη διάθεσή σας πώς να αποκαταστήσετε μια φραγμένη αποχέτευση.

1. Βραστό νερό για φραγμένη αποχέτευση

Για μια γρήγορη και εύκολη επιδιόρθωση για την φραγμένη αποχέτευση σας, δοκιμάστε να ρίξετε μια κατσαρόλα βραστό νερό στον αγωγό. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό αρκεί για να χαλαρώσει ή να διαλύσει την απόφραξη χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουμε σε πιο δραστικά μέτρα. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο μόνο σε μεταλλικούς ή κεραμικούς σωλήνες, καθώς η θερμότητα μπορεί να χαλαρώσει τους αρμούς στους σωλήνες PVC. Για τους σωλήνες PVC, χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού ζεστό, όχι βραστό, νερό βρύσης. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι αποτελεσματική σε λίπη ή συσσώρευση τροφίμων, αλλά είναι απίθανο να λειτουργήσει για συμπαγή μπλοκαρίσματα.

2. Φυσικό καθαριστικό DIY για φραγμένη αποχέτευση

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καθαριστικό απόφραξης DIY χρησιμοποιώντας σόδα διττανθρακικής (μαγειρική σόδα) και λευκό ξύδι. Απλώς ρίξτε τη σόδα στην αποχέτευση, ακολουθούμενο από το ξίδι. Καλύψτε την αποχέτευση για να αποφύγετε τη διαφυγή του μείγματος από το σωλήνα. Η χημική αντίδραση μεταξύ οξίνου και ξιδιού παράγει οξυγόνο, το οποίο καθαρίζει το εσωτερικό των σωλήνων, αποφράζοντάς το. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές για να απαλλαγείτε εντελώς από την απόφραξη. Μόλις το μείγμα φτάσει στο μπλοκάρισμα, ξεπλύνετε τους σωλήνες σας με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

3. Καυστικό καθαριστικό εμπορίου για φραγμένη αποχέτευση

Μπορείτε να αγοράσετε καυστικά απορρυπαντικά χημικών στο σούπερ μάρκετ. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι ικανές να διαλύσουν το λίπος, τα μαλλιά, τα τρόφιμα και άλλα κοινά εμπόδια που φράζουν τις σωληνώσεις συνήθως. Ωστόσο, είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ. Τα καυστικά καθαριστικά δεν λειτουργούν σε συμπαγείς μάζες, όπως ρίζες δέντρων ή μικρά οικιακά είδη. Προστατεύετε πάντα τα χέρια και το πρόσωπό σας όταν εργάζεστε με χημικά καθαριστικά και ξεπλύνετε τους σωλήνες σας με νερό στη συνέχεια για να απαλλαγείτε από τυχόν παρατεταμένες χημικές ουσίες.

4. Έμβολο για φραγμένη αποχέτευση

Ένα έμβολο μπορεί να καθαρίσει μια φραγμένη αποχέτευση όπως και να καθαρίσει μια φραγμένη τουαλέτα. Φροντίστε να καλύψετε τυχόν στόμια υπερχείλισης πριν ξεκινήσετε να το βυθίζετε, ώστε να έχετε μια ισχυρή σφραγίδα. Η πίεση προς τα πάνω και κάτω που δημιουργείται από το έμβολο μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε τυχόν μπλοκαρίσματα, ώστε οι σωλήνες σας να μπορούν να ρέουν ομαλά για άλλη μια φορά. Η βύθιση είναι πιο χρήσιμη για στερεά μπλοκαρίσματα, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματική για τη συσσώρευση λιπών και τις εναποθέσεις ορυκτών.

5. Φίδι υδραυλικού για φραγμένη αποχέτευση

Ένα φίδι υδραυλικού, ή ηλεκτρικό εργαλείο, είναι κατάλληλο για πιο σοβαρές αποφράξεις. Το περιστρεφόμενο πηνίο στο άκρο του καλωδίου περιστρέφεται γρήγορα, σπάζοντας το μπλοκάρισμα μέχρι να καθαριστεί. Ωστόσο, τα φίδια έχουν περιορισμένη εμβέλεια, οπότε η απόφραξη πρέπει να βρίσκεται κοντά στο άνοιγμα της αποχέτευσης για να είναι αποτελεσματικό. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να καταστρέψουν τους σωλήνες σας, επομένως είναι καλύτερο να δοκιμάσετε πρώτα άλλες μεθόδους. Μπορείτε να αγοράσετε φίδια υδραυλικών στα περισσότερα καταστήματα υλικού ή μπορείτε να καλέσετε έναν υδραυλικό από Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου για να κάνει τη δουλειά για εσάς.

6. Hydro-Jet – Υδροβολή

Η μέθοδος της υδροβολής θεωρείται η πιο αποτελεσματική για φραγμένη αποχέτευση, καθώς εισχωρεί ένα ισχυρό ρεύμα νερού μέσω των σωλήνων σας. Η πίεση που δημιουργείται στη συνέχεια αναγκάζει την απόφραξη μέσω των σωλήνων και έξω έτσι ώστε το νερό να μπορεί να ρέει για άλλη μια φορά. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ ασφαλέστερη για τους σωλήνες σας από το φίδι, αν και δεν είναι τόσο αποτελεσματική έναντι των συμπαγών αποκλεισμών. Παρόλο που μπορείτε να επιχειρήσετε μόνοι σας να κάνετε υδροβολή, είναι καλύτερα να αφήσετε αυτό το έργο σε έναν επαγγελματία υδραυλικό που θα έχει την απαραίτητη εμπειρία για να κάνει τη δουλειά σωστά.

7. Ανασκαφή για φραγμένη αποχέτευση

Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, οι σωλήνες σας ενδέχεται να απαιτούν πλήρη ανασκαφή. Μια αποφρακτική εταιρεία μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή θέση του μπλοκαρίσματος, ώστε να ξέρει ποιος σωλήνας πρέπει να ανασκαφεί. Αφού σκάψει τη γη γύρω από το σωλήνα, ο υδραυλικός μπορεί να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τον εν λόγω σωλήνα. Στη συνέχεια, η γη μπορεί να γεμίσει ξανά γύρω από το νέο σωλήνα, αποκαθιστώντας την ιδιοκτησία σας στην αρχική του κατάσταση. Αυτός ο τύπος εργασίας μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκος, οπότε είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία υδραυλικό που με τη χρήση κάμερας θα εντοπίσει το ακριβή σημείο που υπέστη ρήξη.

Εμπιστευτείτε Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου για τις ανάγκες των υδραυλικών σας

Στην Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε τους πελάτες μας, τόσο οικιακούς όσο και εμπορικούς, με την αποκατάσταση φραγμένης αποχέτευσης και άλλων κοινών υδραυλικών προβλημάτων. Είμαστε ειδικευμένοι σε αυτό που κάνουμε και έχουμε την εμπειρία να χειριστούμε σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να προκύψει. Σας καλωσορίζουμε για να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες απόφραξης μας και πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε την ομαλή ροή των αγωγών σας ανά πάσα στιγμή. Καλέστε μας σήμερα στο 2106816321 για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Δείτε περισσότερες περιοχές δραστηριότητας Αποφράξεις Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button