3-1-υδραυλικά-προβλήματα-και-οι-λύσεις-τους

3 + 1 υδραυλικά προβλήματα και οι λύσεις τους

3-1-υδραυλικά-προβλήματα-και-οι-λύσεις-τους

3 + 1 υδραυλικά προβλήματα και οι λύσεις τους

Ανάλογα με την ηλικία του σπιτιού σας, πιθανότατα θα χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός υδραυλικού τουλάχιστον μία φορά κάθε 2  χρόνια. Προφανώς, υπάρχει μια σειρά από μεταβλητές που επηρεάζουν πόσο καιρό θα λειτουργούν τα υδραυλικά σας προτού χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία υδραυλικό. Υπάρχουν επίσης ορισμένα προβλήματα υδραυλικών που μπορείτε να διορθώσετε μόνοι σας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα σε υδραυλικό. Δείτε 3 + 1 υδραυλικά προβλήματα και τις λύσεις τους από την Αποφράξεις Αναγνώστου Παλλήνη.

1. Το νερό της βρύσης μυρίζει

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι μυρωδιών που μπορείτε να πάρετε στο νερό της βρύσης. Ο πρώτος τύπος είναι η μυρωδιά των λυμάτων, της βρωμιάς ή των σάπιων αυγών. Αυτή η μυρωδιά συνήθως προκαλείται από την παρουσία σωματιδίων τροφής και άλλων οργανικών αποβλήτων στους σωλήνες σας.

Τα βακτήρια αφομοιώνουν τα σωματίδια τροφής και άλλα οργανικά απόβλητα στην αποχέτευση και στη συνέχεια απελευθερώνουν υδρόθειο. Το αέριο μπορεί να γεμίσει την αποχέτευση κοντά στο νεροχύτη και όταν ανοίγει η βρύση, πιέζεται προς τα πάνω και έξω από τη βρύση, απελευθερώνοντας έτσι τη μυρωδιά στον αέρα. Μερικές φορές, αυτή η μυρωδιά εμφανίζεται μόνο όταν ανοίγετε το ζεστό νερό. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό η μυρωδιά να προέρχεται από βακτήρια που αναπτύσσονται στη δεξαμενή ζεστού νερού σας.

Ένας άλλος τύπος μυρωδιάς είναι αυτήτης χλωρίνης. Σε ένα τέτοιο σενάριο, η μυρωδιά θα έχει προκληθεί από πολύ χλώριο στο νερό. Ο τελευταίος τύπος μυρωδιάς είναι μια μεταλλική μυρωδιά. Μια μεταλλική μυρωδιά προκαλείται συνήθως από τη διάβρωση του χαλκού που χρησιμοποιείται για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις στο σπίτι.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον νεροχύτη για καιρό, φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού (η αναλογία πρέπει να είναι 1:1) και ρίξτε το στην αποχέτευση σας. Περιμένετε 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε ρίχνοντας νερό στο νεροχύτη.

Όταν το νερό της βρύσης μυρίζει σαν σάπια αυγά, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι θερμοκρασίες του θερμοσίφωνα είναι στα συνιστώμενα επίπεδα και, αν όχι, προσαρμόστε ανάλογα. Η αποστράγγιση του νερού μέσα στον θερμοσίφωνα μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Όταν το νερό της βρύσης μυρίζει σαν χλωρίνη είναι συνήθως αποτέλεσμα υψηλής συγκέντρωσης χλωρίου. Το τρέξιμο του νερού για ένα ή δύο λεπτά θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα.

Όταν το νερό της βρύσης έχει μια μεταλλική μυρωδιά το τρέξιμο του νερού για ένα λεπτό θα σας απαλλάξει από τη μυρωδιά.

2. Διαρροή σωλήνα

Η διαρροή σωλήνων είναι ένα άλλο πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων που μπορεί να προκαλέσει τεράστιο χάος στο σπίτι και τον κήπο σας, εκτός από το να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην ιδιοκτησία, ειδικά εάν δεν επισκευαστεί εγκαίρως. Οι ορατές διαρροές συνήθως οδηγούν σε πλημμύρες ενώ οι κρυφές διαρροές μπορεί να οδηγήσουν σε καθίζηση με την πάροδο του χρόνου. Οι διαρροές σωλήνων συνήθως προκαλούνται από φυσιολογική φθορά ή κάποια άλλη φυσική βλάβη που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των σωλήνων.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα

Είναι καλή ιδέα να προσλάβετε έναν υδραυλικό για να αντιμετωπίσει σωλήνες που παρουσιάζουν διαρροές. Είναι πολύ πιθανό ο υδραυλικός να χρειαστεί να σκάψει το έδαφος για να φτάσει στον προβληματικό σωλήνα.

Η αντικατάσταση ελαττωματικών σωλήνων είναι μια λεπτή διαδικασία γιατί μπορεί να επηρεάσει την παροχή νερού των γειτόνων σας και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αφήσετε την εργασία σε ειδικευμένους υδραυλικούς στην Παλλήνη που ξέρουν πώς να λύσουν το πρόβλημα των υδραυλικών με ελάχιστες παρεμβολές στην παροχή νερού.

3. Τρέχει η τουαλέτα

Οι τουαλέτες δεν έχουν αλλάξει πολύ με τα χρόνια. Όποιο μοντέλο κι αν έχετε, έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας. Υπάρχει ένας μοχλός που συνήθως ανοίγει ένα πτερύγιο για να επιτρέπεται το ξέπλυμα και επανέρχεται στη θέση του κάθε φορά που πέφτει η στάθμη του νερού. Αυτός ο μηχανισμός λειτουργίας μπορεί να αποτύχει, με αποτέλεσμα η τουαλέτα να λειτουργεί συνεχώς.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα

Πριν επιχειρήσετε να επισκευάσετε μια τουαλέτα που λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι κλειστό και στη συνέχεια ξεπλύνετε για να βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη της τουαλέτας είναι άδεια. Αυτό θα σας προσφέρει ένα στεγνό περιβάλλον εργασίας για τον έλεγχο των διαφορετικών εξαρτημάτων όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ξεκινήστε ελέγχοντας την έδρα της βαλβίδας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διάβρωση και καθαρίστε την εάν χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι το σύρμα οδήγησης δεν είναι λάθος ευθυγραμμισμένο.

Το ελαττωματικό πτερύγιο ή οι βαλβίδες είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις τουαλέτες που λειτουργούν συνεχώς. Η βαλβίδα είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ και μπορεί να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου επειδή είναι πάντα κάτω από το νερό.

Εάν τρίψετε τη βαλβίδα απαλά και εμφανίσετε ραβδώσεις στο δάχτυλό σας, η βαλβίδα σας έχει φθαρεί και πρέπει να αντικατασταθεί.

Κάθε λεκάνη τουαλέτας έχει σωλήνα και μερικές φορές η διαρροή μπορεί να συμβεί από εκεί. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι ο πλωτήρας δεν έχει βιδωθεί σωστά στη θέση του. Βιδώστε το, σφιχτά στη θέση του και θα πρέπει να το διορθώσετε.

+1. Παγωμένοι σωλήνες

Οι παγωμένοι σωλήνες συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το νερό διαστέλλεται καθώς παγώνει και αυτό μπορεί να ασκήσει αφόρητη πίεση στους σωλήνες νερού. Μερικές φορές, το παγωμένο νερό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε σπάσιμο σωλήνων. Οι σωλήνες που παγώνουν πιο συχνά είναι αυτοί που βρίσκονται έξω από το σπίτι. Οι σωλήνες που βρίσκονται σε οποιοδήποτε μη θερμαινόμενο τμήμα του σπιτιού σας όπως το υπόγειο, το γκαράζ και η σοφίτα μπορούν επίσης να παγώσουν το χειμώνα.

Είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε και να αδειάσετε τυχόν σωλήνες που χρησιμοποιούνται έξω από το σπίτι λίγο πριν από το χειμώνα. Επίσης, ανοίξτε τον σωλήνα για να επιτρέψετε να φύγει όλο το νερό και κρατήστε την εξωτερική βαλβίδα ανοιχτή για να επιτρέψετε σε τυχόν παγωμένο νερό να διαστέλλεται χωρίς να σπάσουν οι σωλήνες. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μονωτικά υλικά σε έναν εκτεθειμένο σωλήνα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παγώσει το χειμώνα.

Λύση σε αυτό το πρόβλημα

Χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών για να ξεπαγώσετε το παγωμένο νερό φυσώντας ζεστό αέρα στο σωλήνα. Επίσης αν υπάρχουν δσημάδια διαρροής, καλέστε άμεσα υδραυλικό από την Αποφράξεις Παλλήνη.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button