ρήξη σωλήνα

11 Προειδοποιητικά Σημάδια για Ρήξη Σωλήνα

Δεν είναι καλή κατάσταση η ρήξη σωλήνα. Τα χαλιά γίνονται μούσκεμα, οι τοίχοι βρέχονται και πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε για βοήθεια την Αποφράξεις Παλλήνη. Ενώ φροντίζετε τον καθαρισμό και τις ζημιές από το νερό στο σπίτι, τα συνεργεία επισκευής είναι καθ’ οδόν, αλλά συνεχίζετε να κάνετε τις ίδιες ερωτήσεις στον εαυτό σας.

Πώς θα μπορούσατε να εντοπίσετε τα σημάδια ενός σπασμένου σωλήνα νερού νωρίτερα; Υπήρχαν προφανείς ενδείξεις που απλά δεν προσέξατε;

Είναι μια πολύ απογοητευτική κατάσταση. Οι ομάδες μας αποκαθιστούν ιδιοκτησίες που έχουν υποστεί ζημιά από το νερό σε όλη την Αττική, οπότε καταλαβαίνουμε. Ακούμε και τις δύο ερωτήσεις σχεδόν κάθε μέρα και έχουμε τις απαντήσεις σας.

Διαβάστε παρακάτω για τις εμπιστευτικές συμβουλές μας σχετικά με τα προειδοποιητικά σημάδια των σκασών σωλήνων και πώς να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο αυτού του ιδιοκτήτη σπιτιού.

Πώς ξέρετε εάν οι σωλήνες σας σκάσουν;

Δεν πλημμυρίζουν όλοι οι σπασμένοι σωλήνες νερού το σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά.

Μερικές φορές, μια ρήξη σωλήνα έχει ως αποτέλεσμα μια αργή διαρροή που τελικά προκαλεί εκτεταμένη ζημιά από το νερό στην ιδιοκτησία και τα υπάρχοντά σας.

Αυτό το είδος προβλήματος υδραυλικών δεν είναι πάντα δραματικό, αλλά μπορεί να γίνει πολύ σοβαρό.

Να είστε σε εγρήγορση για αυτά τα 11 σημάδια για ρήξη σωλήνα που παρουσιάζει αργή διαρροή.

1. Η πίεση του νερού ανεβαίνει και κατεβαίνει

Όταν η πίεση του νερού αρχίζει να κυμαίνεται, μην υποθέσετε ότι φταίει το σύστημα ύδρευσης της πόλης. Μπορεί να είναι ρήξη σωλήνα κάπου στο σπίτι.

Οι αλλαγές πίεσης είναι δύσκολες στο υδραυλικό σύστημα του σπιτιού σας και μπορούν να καταστρέψουν τα εξαρτήματα σωληνώσεων.

2. Το νερό δεν φαίνεται σωστό

Με την πάροδο του χρόνου, μια κρυφή ρήξη σωλήνα αρχίζει να σκουριάζει. Ακόμη και οι κατεστραμμένοι σωλήνες PVC και PEX εκτοξεύουν μικροσκοπικά σωματίδια σκουριάς που δίνουν στο νερό μια καφέ απόχρωση.

Το ανθυγιεινό βιοφίλμ δημιουργεί ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια.

3. Μυρίζει σαν σάπια αυγά

Αυτό το σύμπτωμα για ρήξη σωλήνα είναι πάντα λόγος ανησυχίας. Ακόμη και μια ελαφριά μυρωδιά σάπιου αυγού είναι σημάδι διαρροής λυμάτων.

Μυρίζετε υδρόθειο, ένα φυσικό αέριο που σχηματίζεται στις γραμμές αποχέτευσης.

Ποτέ μην προσπαθήσετε να λύσετε αυτό το είδος υδραυλικού προβλήματος μόνοι σας. Καλέστε πιστοποιημένους τεχνικούς αποφράξεων.

4. Οι λακκούβες συνεχίζουν να σχηματίζονται κάτω από νεροχύτες

Έχετε κάνει ό,τι μπορούσατε για να σταματήσετε τις διαρροές σε σωλήνες κάτω από έναν νεροχύτη, αλλά οι λακκούβες συνεχίζουν να επιστρέφουν.

Επιθεωρήστε προσεκτικά τον τοίχο ακριβώς πάνω από τις πλάκες καλύμματος του σωλήνα και αναζητήστε υγρά σημεία.

Το νερό των σωλήνων που διέρρευσαν μέσα από αυτές τις περιοχές μπορεί να συσσωρευτεί και να φαίνεται ότι στάζει από εκτεθειμένους σωλήνες.

5. Η μούχλα δεν θα φύγει

Η μούχλα μπορεί να είναι ενοχλητική σε οποιοδήποτε σπίτι, αλλά συνήθως μπορείτε να τη φροντίσετε με ένα καλό σχέδιο αφαίρεσης DIY. Ωστόσο, η μούχλα που προκαλείται από την υγρασία που κρύβεται μέσα στους τοίχους δεν εξαφανίζεται.

Εάν ένα κομμάτι μούχλας κάτω από το νεροχύτη ή στον τοίχο αντιστέκεται στα ταλέντα σας στον καθαρισμό του σπιτιού, πιθανότατα εκμεταλλεύεται το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται από μια ρήξη σωλήνα.

6. Μπορείτε να ακούσετε το νερό

Εάν δεν τρέχει κάπου στο σπίτι, τότε δεν θα ακούτε νερό. Αν παρατηρήσετε συριγμούς ή γάργαρους θορύβους μέσα στους τοίχους, πιθανότατα ακούτε το νερό να αντιδρά σε κυμαινόμενη πίεση στους σωλήνες που διαρρέουν.

Οι ήχοι τείνουν να είναι πιο δυνατοί σε σωλήνες μικρής διαμέτρου.

7. Οι σωλήνες κάνουν θορύβους

Μια ρήξη σωλήνα επηρεάζει την πίεση του νερού σε ολόκληρο το σπίτι και αυτό δημιουργεί κίνηση στο σύστημα.

Οι σωλήνες αρχίζουν να τρίβονται και να χτυπούν σε σημεία τάσης, και αυτό προκαλεί θορύβους λείανσης και κουδουνίσματος πίσω από τους τοίχους.

Η τριβή οδηγεί τελικά σε ακόμη μεγαλύτερη θραύση.

8. Το νερό εκρηγνύεται με πίεση στη βρύση

Η άντληση νερού από μια βρύση νεροχύτη δεν πρέπει να σας κάνει να πηδήξετε πίσω. Όταν το νερό εκτοξεύεται από τη βρύση με ακανόνιστες εκρήξεις, συνήθως ευθύνεται η κυμαινόμενη πίεση του νερού.

Αυτή η ακανόνιστη πίεση που κάνει τις βρύσες να εκρήγνυνται μπορεί να οφείλεται σε ρήξη σε έναν από τους σωλήνες δίπλα στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

9. Ο λογαριασμός του νερού είναι πολύ υψηλός

Μικρές σταγόνες από τις βρύσες μπορούν να σπαταλήσουν περισσότερα από 100 τόνους νερού το χρόνο. Εάν πολλαπλασιάσετε αυτή την απώλεια με αργή διαρροή από έναν κατεστραμμένο σωλήνα, θα αρχίσετε να βλέπετε ανησυχητικές αιχμές στον μηνιαίο λογαριασμό νερού.

10. Λεκέδες νερού στην οροφή

Μερικές φορές, όταν υπάρχει ρήξη σωλήνα, το νερό διαρρέει μέσα από την οροφή σας και δημιουργεί ορατούς λεκέδες νερού που συχνά συνοδεύονται από σκάσιμο ή ξεφλούδισμα του χρώματος.

11. Οι τοίχοι είναι υγροί

Αυτό το σημάδι από ρήξη σωλήνα χρειάζεται αμέσως προσοχή. Μέχρι να παρατηρήσετε μια υγρή περιοχή στη γυψοσανίδα, η υγρασία έχει ήδη εξαπλωθεί στο ξύλινο πλαίσιο.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να προκαλέσει σήψη ξύλου και εκτεταμένες δομικές ζημιές το νερό από τη ρήξη σωλήνα. Καλέστε αμέσως μια αξιόπιστη εταιρεία απόφραξης στην Παλλήνη.

Πώς να καταλάβετε μια ρήξη σωλήνα υπόγεια

Μπορεί να παρατηρήσετε λακκούβες νερού στην αυλή, είτε πρόκειται για ακατάλληλη αποστράγγιση, λιμνάζουσα στο κάτω μέρος μιας πλαγιάς ή ρήξη σωλήνα κάτω από το έδαφος.

Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστες λακκούβες νερού στην αυλή σας, να προσέχετε τα σημάδια που μπορεί να οφείλονται σε σκάσιμο σωλήνα.

Εάν νομίζετε ότι ένας σωλήνας έσπασε υπόγεια και πιστεύετε ότι είναι η αιτία μιας διαρροής νερού, μην το αγνοήσετε.

Οι διαρροές νερού μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στο σπίτι σας και να οδηγήσουν σε ακριβές επισκευές.

Ένα σημάδι που μπορεί να παρατηρήσετε αμέσως είναι μια ξαφνική αλλαγή στο λογαριασμό του νερού σας. Εκτός κι αν έχετε άτομα που μένουν μαζί σας ή έχετε χρησιμοποιήσει ενεργά περισσότερο νερό για οποιονδήποτε λόγο, ο λογαριασμός νερού θα πρέπει να αφορά το ίδιο ποσό κάθε μήνα.

Εάν παρατηρήσετε μια σταθερή αύξηση στους τελευταίους λογαριασμούς νερού, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι. Εκτός από την αύξηση του λογαριασμού νερού, η πίεση του νερού σας μπορεί να είναι χαμηλότερη.

Εάν ο δήμος σας δεν σας έχει ειδοποιήσει σχετικά, μπορεί να οφείλεται σε διαρροή. Οι σωλήνες σας μπορεί να είναι φραγμένοι, διαβρωμένοι ή ακόμα και ρήξη. Ανοίξτε το ντους σας και ξεπλύνετε την τουαλέτα για να ελέγξετε την πίεση του νερού σας.

Εάν το νερό του ντους σας σταματήσει, αυτό είναι σημάδι χαμηλής πίεσης νερού. Οι καταβόθρες ή οι λακκούβες μπορεί να είναι ένδειξη ρήξη σωλήνα. Δεν έχει σημασία ποια είναι η αιτία, αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας να επιθεωρήσουμε τις σωληνώσεις σας και να βρούμε την κατάλληλη λύση που χρειάζεστε.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης Αποφράξεις Παλλήνη Αναγνώστου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button